10 mărturii de nuntă personalizate!

  Micile suveniruri, inițial bomboniere din cristal ce conțineau cuburi de zahăr sau bucăți de ciocolată splendid ambalate oferite de aristocrații secolelor trecute, s-au transformat în sâcâitoare bătăi de cap ale mirilor actuali. 

 4 lucruri de care poți ține cont în alegerea lor:

1. Stabilește un buget fix și ține-te de el.

2. Mărturiile sunt o activitate de cuplu: vor ajunge atât la invitații tăi, cât și la invitații lui. Nu transforma micile amintiri în ceva reprezentativ doar pentru tine, une amprenta cuplului în ele.

3. Mărturiile trebuie să aibe și o oarecare utilitate. Asta dacă nu vrei să fie abandonate în cutia cu amintiri imediat ce invitații ajung acasă.

4.Mărturiile trebuie să se integreze temei nunții. Vei avea o nuntă romantică? Fantezistă? Vintage? Rustică? Modernă sau în aer liber? Inspirată de natură, de o locație anume sau de hobby-ul favorit?

 

Îți propun 10 idei de mărturii de nuntă, care pot fi personalizate exact așa cum îți dorești!

 

Notă! Dă click pe subtitlurile colorate pentru fotografii.

 1. Borcănel cu…
 • Miere
 • Dulceață făcută de voi doi
 • Sosuri speciale: salsa, bbq, dulce de leche sau vreo rețetă tradițională de familie
 • Bomboanele voastre favorite
 • Nuci/migdale/mix semințe

În funcție de dimensiunea dorită, puteți găsi un sortiment variat de borcănele. Adăugați o etichetă personalizată, autoadezivă sau prinsă cu șnur, și voila!

P.S: În cazul în care optezi pentru miere, alege un sortiment care cristalizează mai greu, pentru a-și păstra textura până când va fi consumată, precum mierea de salcâm. Dacă alegi miere polifloră sau de mană, asigură-te că umplii borcănelele doar în săptămâna dinaintea nunții și le menții într-un loc călduț. O altă opțiune este aceea de a pune în borcan mierea direct cristalizată, cremă: își păstrează proprietățile naturale și are un aspect plăcut, simultan.

 1. Sticlă cu…
 • Must
 • Ulei de măsline
 • Ulei cu plante aromate

Chic, sănătos, de infuzie mediteraneană.

 1. Săculeț cu plante parfumate

Clasica levănțică, sau un mix de cimbru și busuioc uscat? Sau poate un săculeț mentolat, de ce nu?

Iar dacă aromele acestea nu îți surâd, ia în calcul ideea următoare: fă rost de săculeți de rafie sau material, umple-i cu rumeguș curat (dacă nu găsești la un bunic/unchi/vecin în atelier, sigur găsești rumeguș decorativ în magazinele mari cu materiale pentru casă și grădină) și adaugă câteva picături din uleiurile esențiale favorite: portocale și scorțișoară, lemn de cedru și cuișoare sau vanilie.

Pe lângă faptul că sunt un înlocuitor sănătos al produselor parfumate/anti-molii din comerț, sunt o amintire utilă, care poate fi reutilizată la nesfârșit prin readăugarea câtorva picături de ulei în interior.

 1. Cactus

Cactuși sau alte mici plăntuțe decorative care vor atrage simpatia invitaților la mult timp după ce nunta a luat sfârșit. Se găsesc în magazinele mari cu produse pentru grădină, sau în florăriile locale, unde poți obține un discount considerabil pentru un număr mare de bucăți.

 1. Lumânări parfumate

Colorate sau simple, cu o mică etichetă autoadezivă pe care să fie menționată ziua voastră specială.

 1. Fotografii cu mirii

O idee grozavă, fie că închiriați o cabină foto, sau alegeți să faceți poze cu fiecare invitat la începutul nunții, iar mai apoi le printați pentru a le oferi invitaților până la sfârșitul acesteia.

 1. Prăjituri…

Aceste mărturii clasice, obligatorii în unele zone ale României, pot fi o opțiune grozavă, atunci când vin de la un furnizor de calitate. Această precizare este foarte importantă: nimănui nu îi place să mănânce o prăjitură râncedă sau cu iz de sarmale, a doua zi după nunta unui prieten.

 1. Săpun personalizat

O activitate amuzantă, atât pentru cuplu, dar și pentru întreaga familie. Internetul este plin de rețete, iar cu toate ingredientele accesibile din piața actuală, putem oferi ceva cu adevărat unic si calitativ invitaților noștri, care să aibă și puțină sudoare de-a noastră înăuntru.

 1. Set de..

În funcție de numărul de invitați și de bugetul alocat, te poți juca cu această opțiune.

 • Set sare & piper
 • Set miere & bețișor de întins mierea
 • Set de făcut ciocolată caldă
 • Set ceai & scorțișoară
 1. Semințe de flori

Levănțică, flori de câmp sau plante aromatice? În pliculețe personalizate sau în eprubete inscripționate? Cu puțină imaginație și ceva bătaie de cap, pot deveni parte integrată a nunții tale!

Notă! Pentru etichetele personalizate, asigură-te că faci rost de un grafician capabil. Nu oricine se pricepe să se joace cu efecte în Photoshop este suficient de competent pentru o astfel de sarcină.

 

Multă răbdare și creativitate îți doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s